Kérdezőknek, kétkedőknek

Szolnokon sokan vannak, akik azt mondják magukról: “én nem kaptam vallásos nevelést”, vagy “az én életemből kimaradt a hit”. Lehet, hogy érdekelné őket, mit is jelent hinni, vagy mit tanít a Biblia, de még soha nem volt lehetőségük ennek utanajárni, kérdéseiket föltenni.

Sokan vannak olyanok is, akiknek a keresztyén hittel szemben fenntartásaik, ellenvetéseik vannak. Akkor is így érzik, hogyha valójában nem a keresztyén hittel, hanem annak megélt formáival, a vallásossággal, az üres szokásokkal van bajuk.

Aztán vannak olyanok is, akik az életükben válaszút elé kerültek, nehézséggel szembesülnek, és vagy nem találtak biztos tájékozódási pontokat, vagy egyszerűen szeretnék a legjobb döntést meghozni.

Nekik szervezzük az úgynevezett “Tamás-csoport” találkozásait.

Tamás Jézus egyik tanítványa volt, akit legtöbben úgy ismernek, hogy a “hitetlen Tamás”. Valójában nem hitetlen volt, csak szeretett volna teljes bizonyosságot szerezni, nem akart volna semmiféle felszínes vagy hamis dolognak felülni. Az élet túl drága ahhoz, egyszeri és megismételhetetlen, hogy rossz alapokra helyezzük.

Aki tehát keresi a biztosat, szívesen látjuk a Tamás-csoportban.

Ezeket a találkozásokat rendszerint 5-7 alkalomból álló kurzusokban szervezzük. A jelenleg folyamatban levő kurzus időpontjai:

  • 2018. április 9., hétfő, 18 óra
  • 2018. április 16., hétfő, 18 óra
  • 2018. április 23., hétfő, 18 óra
  • 2018. május 7., hétfő, 18 óra
  • 2018. május 16., hétfő, 18 óra
  • 2018. május 21., pünkösdhétfő, 10 órától istentisztelet és gyülekezeti nap.

Remélhetőleg találkozhatunk a “tamások” között.

Helyszín: a gyülekezeti ház (5000 – Szolnok, Verseghy park 2.)