Adó 1% felajánlás

Minden esztendőben lehetőség van arra, hogy adónk kétszer(!) egy százalékáról rendelkezzünk. Ezt az összeget mindenképpen levonják a keresetünkből, de meghatározhatjuk, hogy kit szeretnénk támogatni vele.

Az első egy százalékot valamely bejegyzett egyház részére lehet fölajánlani. Hadd ajánljuk a Magyarországi Evangélikus Egyházat. Ennek a résznek a fölajánlásához a technikai számra lesz szükség, amely a MEE esetében 0035.

A második egyházat valamely civil szervezet számára lehet fölajánlani. Hadd ajánljuk gyülekezetünk alapítványát, a Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítványt, amely közösségünk szolgálatát támogatja a város javára. A tevékenységről bővebb információt ide kattintva találhatunk. Ehhez a felajánláshoz az alapítvány adószáma szükséges: 18832945-1-16.

Idézet a NAV honlapjáról:

„Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.” A NAV honlapján erről és a felajánlásokat fogadó egyházakról szervezetekről bővebb információ ide kattintva elérhető.