Táborok

Sajnos tavaly a járvány megakadályozott abban, hogy táborozzunk. Azonban idén már lehet arra számítani, hogy az oltás megérkezésével nyárra javul a helyzet, és megrendezhetjük a táborokat. Ha mégsem, akkor természetesen megfelelő módon jelezzük a táborozók családjának, de teljes gőzzel készülünk arra, hogy rendben megtartjuk ezeket a nyári együttléteket.

Hogy  mit is jelent a keresztyén hit, és hogyan “működik” a gyakorlatban, a mindennapi életben, azt csak közösségben lehet meglátni, tapasztalni, megtanulni. A gyülekezeti élet hétköznapi találkozásai is ezt célozzák. A nyár folyamán ezt egészítik ki a táborok, amelyek alkalmat teremtenek az Isten gondolkodásmódjában és üzenetében – a Bibliában – való elmélyülésre, illetve intenzív közösségi élményekre.

A 2021. évben a következő táborokat szervezzük. A jelentkezés már lezárult, de a jövőre nézve szívesen adunk bővebb tájékoztatást is elérhetőségeinken. Külön ajánljuk a Partitúra tábort olvasónk figyelmébe, ugyanis egyrészt annak esti zenés áhítatai nyilvánosak, másrészt az esti áhítatokat követően minden korosztály – beleértve a felnőtteket is – részére kisebb csoportban beszélgetést tartunk.

  • TÁJOLÓ, a “Picifi” (alsó tagozatosok) tábora: július 12–16. Mátraszentistván
  • TEKERGŐ, a Szoli csoportok (ifjúság) kerékpáros-túrázós tábora Hetvehelyen: július 12–16.
  • PARTITÚRA zenei és sport tábor Szolnokon: augusztus 1–7. Ezzel a táborral a város egész nyilvánosságát igyekszünk megszólítani. Az esti áhítatok ragyogó zenei és közösségi élményt nyújtanak. Kiválóan alkalmasak arra, hogy bárki bepillanthasson a gyülekezet életébe és a hit alapvető kérdéseibe. Az esti áhítatokat korosztályok szerinti csoportos beszélgetések követik. Felnőttek számára külön csoportot szervezünk. A legutóbbi Partitúra táborról a Szolnok Televízió híradása, az Aktuális 2019. augusztus 9-i adásának 15′ 11”-étől elérhető ide kattintva.

Megszokhattuk, hogy gyülekezetünk minden évben tart FICSERI (óvodás) tábort is. Ebben az évben más formában teremtünk lehetőséget ennek a korosztálynak és szüleiknek: a nyár folyamán két gyülekezeti családi napot szervezünk részükre. A részletekkel később jelentkezünk.

Várjuk a táborozókat!