Táborok

Hogy  mit is jelent a keresztyén hit, és hogyan “működik” a gyakorlatban, a mindennapi életben, azt csak közösségben lehet meglátni, tapasztalni, megtanulni. A gyülekezeti élet hétköznapi találkozásai is ezt célozzák. A nyár folyamán ezt egészítik ki a táborok, amelyek alkalmat teremtenek az Isten gondolkodásmódjában és üzenetében – a Bibliában – való elmélyülésre, illetve intenzív közösségi élményekre.

A 2018. esztendőben is tervezünk táborokat elsősorban felnőttek számára, illetve olyan gyermekeknek és fiataloknak, akiknek a szülei teljes bizalommal vannak a gyülekezet iránt.

Az idei nyár folyamán különösen is sokat szeretnénk fáradozni az ifjúsági ház kialakításán. Egyrészt természetesen az épületen, amelyet fel kell újítani, át kell alakítani. Másrészt pedig a tartalmi részen: ehhez szükség van felnőttekre, akik a tartalmi részt kialakítják és működtetik (nem csak megteremtik a fogadó közeget, hanem ők maguk a fogadó közösség!), szükség van fiatalokra, akik oda megérkezhetnek. Ezért több olyan alkalmat fogunk teremteni, ahol együtt dolgozhatunk ezen. De emiatt a táborok rendje is eltér az eddig megszokottól. Két tábort fogunk tartani.

  • ·2018. július 4-8 között Várkúton (a Bükkben) elsősorban a felnőttekre fókuszálva, de minden korosztály részvételével. Külön hangsúly kerül az óvodásokra (tehát ebbe olvad bele a korábbi Ficseri tábor).
  • ·2018. július 29-augusztus 4 között a Partitúra tábor, amely ezúttal egyesíti a Tekergő és a Tájoló jellegzetességeit is. Ide várjuk tehát a gyermekek és fiatalok minden korosztályát!

Jelentkezési lapok kérhetők a szolevgyul@vnet.hu e-mail címen, vagy a 20/824-4829-es telefonszámon. A jelentkezés határidejét 2018. április 30-ig hosszabbítottuk meg.