Táborok

Sajnos tavaly a járvány megakadályozott abban, hogy táborozzunk. Azonban idén már lehet arra számítani, hogy az oltás megérkezésével nyárra javul a helyzet, és megrendezhetjük a táborokat. Ha mégsem, akkor természetesen megfelelő módon jelezzük a táborozók családjának, de teljes gőzzel készülünk arra, hogy rendben megtartjuk ezeket a nyári együttléteket.

Hogy  mit is jelent a keresztyén hit, és hogyan “működik” a gyakorlatban, a mindennapi életben, azt csak közösségben lehet meglátni, tapasztalni, megtanulni. A gyülekezeti élet hétköznapi találkozásai is ezt célozzák. A nyár folyamán ezt egészítik ki a táborok, amelyek alkalmat teremtenek az Isten gondolkodásmódjában és üzenetében – a Bibliában – való elmélyülésre, illetve intenzív közösségi élményekre.

A 2021. évben a következő táborokat szerveztük. Várható, hogy a jövő évben is hasonló lesz a rendszer, ezért a tájékozódást segítendő fölsoroljuk ezeket. A jelentkezés 2022. január-februárjában lesz. Minthogy a tábor a gyülekezet életének szerves része, a hétköznapi és vasárnapi találkozások során átéltek elmélyítése, intenzív gyakorlata, ezért olyan családok gyermekeit várjuk a táborokba, akik a tábor előtti tanévben rendszeres résztvevői a mi, esetleg más keresztyén gyülekezet életének. Tehát ha abban gondolkodik valaki, hogy szeretné gyermekét ránk bízni a jövő évi táborok valamelyikében, akkor kérjük, ismerkedjék meg velünk, és vegyen részt a gyülekezet életében.

  • TÁJOLÓ, a “Picifi” (alsó tagozatosok) tábora: július 12–16. Mátraszentistván
  • TEKERGŐ, a Szoli csoportok (ifjúság) kerékpáros-túrázós tábora Hetvehelyen: július 12–16.
  • PARTITÚRA zenei és sport tábor Szolnokon: augusztus 1–7. Ezzel a táborral a város egész nyilvánosságát igyekszünk megszólítani. Az esti áhítatok ragyogó zenei és közösségi élményt nyújtanak. Kiválóan alkalmasak arra, hogy bárki bepillanthasson a gyülekezet életébe és a hit alapvető kérdéseibe. Az esti áhítatokat korosztályok szerinti csoportos beszélgetések követik. Felnőttek számára külön csoportot szervezünk. A legutóbbi Partitúra táborról a Szolnok Televízió híradása, az Aktuális 2019. augusztus 9-i adásának 15′ 11”-étől elérhető ide kattintva.

Megszokhattuk, hogy gyülekezetünk minden évben tart FICSERI (óvodás) tábort is. Ebben az évben más formában teremtettünk lehetőséget ennek a korosztálynak és szüleiknek: a nyár folyamán két gyülekezeti családi napot szerveztünk részükre.