Gyülekezet a városért

Nyitás 2021. május 16-án!

Igazodva az előírásokhoz, a 2021. május 16-án, vasárnap 10 órakor kezdődő istentiszteleteken védettségi igazolvánnyal rendelkezők és fiatalkorúak vehetnek részt. Minthogy a templom még nem készült el, az istentiszteleteket a templom melletti Adapterházban tartjuk.

Átmenetileg – az igény függvényében – ugyancsak május 16-tól vasárnaponként 15 órától védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők a járványügyi szabályok betartása – azaz: létszámkorlát, távolságtartás, maszkviselés, fertőtlenítés – mellett találkozhatnak rövidített istentiszteleten. Itt tehát előfordulhat, hogy nem mindenki juthat be az alkalomra. A krisztusi szeretet nevében tehát, egymás védelme, valamint az egymással való találkozás és istentiszteleti élmény érdekében bátorítunk mindenkit a mielőbbi oltakozásra.

Ahhoz, hogy az istentiszteleteket méltó körülmények között tarthassuk, és hogy a közösségi életet újraindítsuk, május 8-án, szombaton délelőtt a templomkertet és az Adapterházat rendező-takarító napot tartottunk. Akkor készült a csoportkép.

Még egy kis türelem! Még egy kis kitartás! Figyeljünk oda egymásra, imádkozzunk egymásért és erősítsük a bizalmat egymás iránt!

A nyitás lehetőségét vitatja meg a közösség egy csoportja

Nagypénteki videoüzenet: “A szebb templom”

Nagypéntek van. A járvány miatti bezártságban talán nem tűnik föl, hogy ünnep. Egy csöndes ünnep.Szokás szerint ilyenkor itt szoktunk lenni a templomban. Most maga az épület is jelképezi a hétköznapi életben uralkodó állapotokat. Kiürítve, használatra, találkozásra alkalmatlan állapotban.De készül valami szebb.Ezt a mai napot szánjuk arra, hogy olvassuk, amit Jézus értünk tett. Hasson meg, járjon át ennek a ténynek jelentősége. Ez a vakcina, amely át kell, hogy járja a gondolatainkat, motivációinkat. Indítsa el bennünk az új, a halállal szemben is ellenálló élet folyamatait. Gondoljuk át: mi az adekvát válasz erre az áldozatra, erre a szeretetre? Mit jelent Jézusért élni?A Szolnok TV ma este hétkor közvetíti az ökumenikus istentiszteletet. Addig is néhány igei gondolattal kívánok áldott ünnepeket – sok szeretettel! A video ide kattintva elérhető.

Győri Péter Benjámin

Fotó: Győri Péter Benjáminné

Napi üzenet, 2021. március 16. ide kattintva elérhető.

2021. március 14. Elkészült az Adapterház. Videó ide, vagy a képre kattintva elérhető.

Mintegy egy évtizedes munka, álmodozás, előkészítés, tervezés és építkezés eredményeképpen megépült a szolnoki evangélikus templomhoz kapcsolódó Adapterház, amely összeköti a várost és a templomot, hitéletet és hétköznapokat, az embereket egymással és Istennel. Hála Istennek, köszönet a munkálatok elvégzőinek! Már csak be kell rendezni és be kell lakni.

Szeretettel: Győri Péter Benjámin

Hittan oktatásra való jelentkezés

Szolnok város általános iskoláiban a 2021/2022-es tanévre is van lehetőség hit- és erkölcstan oktatásra jelentkezni. Meghirdettük az evangélikus hittanra való jelentkezést is.

Bővebb információt a hit- és erkölcstan oktatásról szívesen adunk személyesen, telefonon, e-mailben (Győri Péter Benjámin lelkész, 20/8244829; szolnok@evangelikus.hu), illetve honlapunknak a hittan oktatásra szánt részén: ide kattintva elérhető.

Adó 1% felajánlás

Minden esztendőben lehetőség van arra, hogy adónk kétszer(!) egy százalékáról rendelkezzünk. Ezt az összeget mindenképpen levonják a keresetünkből, de meghatározhatjuk, hogy kit szeretnénk támogatni vele.

Az első egy százalékot valamely bejegyzett egyház részére lehet fölajánlani. Hadd ajánljuk a Magyarországi Evangélikus Egyházat. Ennek a résznek a fölajánlásához a technikai számra lesz szükség, amely a MEE esetében 0035.

A második egyházat valamely civil szervezet számára lehet fölajánlani. Hadd ajánljuk gyülekezetünk alapítványát, a Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítványt, amely közösségünk szolgálatát támogatja a város javára. A tevékenységről bővebb információt ide kattintva találhatunk. Ehhez a felajánláshoz az alapítvány adószáma szükséges: 18832945-1-16.

Idézet a NAV honlapjáról:

“Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig, az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.” A NAV honlapján erről és a felajánlásokat fogadó egyházakról szervezetekről bővebb információ ide kattintva elérhető.

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség – gyülekezet a városért.

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség azért van, hogy az evangélium az egyes emberek életét megújítsa, közösséget formáljon, a társadalmi igazságosságot előmozdítsa, és a hétköznapi élet és hivatás minden részét áthassa, és ez Szolnokot és környékét érzékelhetően alakítsa.

Bővebben

Gyülekezetünket egy bizonyos nézőpontból mutatja be a Szolnok Televízió A közösség című magazinműsorának első epizódja (2019. december 8.), amely elérhető ide kattintva.

A járvány ideje alatt külön szöveges és video-üzeneteket teszünk közzé. Ezeket itt elérheti.

Rehabilitálni a város kapcsolatát Istennel – videó:

A hívő közösség feladata nem az, hogy gyülekezetet építsen, hanem hogy a gyülekezet révén a várost, a tágabb emberi közösséget megújítsa az evangéliummal. Istent újra személyes és közösségi életünk legtermészetesebb központi meghatározójává kell tenni. Ez a felismerés tette a szolnoki evangélikus gyülekezet elkötelezett tagjává, vezetőjévé Bakondiné Tóvizi Ágnest. Saját tapasztalatai is segítették gyógytornászként abban, hogy az embereket elveszített fizikai képességeik visszanyerésében vezesse. Most a város Istennel való kapcsolatát segít rehabilitálni az evangéliummal szociális, spirituális, kulturális értelemben.

“A Szolnoki Evangélikus Templom bővítése közösségi házzal” című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00064 pályázatunkról bővebben itt.

“Szeretetközösség” című EFOP-1.3.7-17-2017-00334 pályázatunkról bővebben itt.