Gyülekezet a városért

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség – gyülekezet a városért.

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség azért van, hogy az evangélium az egyes emberek életét megújítsa, közösséget formáljon, a társadalmi igazságosságot előmozdítsa, és a hétköznapi élet és hivatás minden részét áthassa, és ez Szolnokot és környékét érzékelhetően alakítsa.

Bővebben

Gyülekezetünket egy bizonyos nézőpontból mutatja be a Szolnok Televízió A közösség című magazinműsorának első epizódja (2019. december 8.), amely elérhető ide kattintva.

A járvány ideje alatt külön szöveges és video-üzeneteket teszünk közzé. Ezeket itt elérheti.

Rehabilitálni a város kapcsolatát Istennel – videó:

A hívő közösség feladata nem az, hogy gyülekezetet építsen, hanem hogy a gyülekezet révén a várost, a tágabb emberi közösséget megújítsa az evangéliummal. Istent újra személyes és közösségi életünk legtermészetesebb központi meghatározójává kell tenni. Ez a felismerés tette a szolnoki evangélikus gyülekezet elkötelezett tagjává, vezetőjévé Bakondiné Tóvizi Ágnest. Saját tapasztalatai is segítették gyógytornászként abban, hogy az embereket elveszített fizikai képességeik visszanyerésében vezesse. Most a város Istennel való kapcsolatát segít rehabilitálni az evangéliummal szociális, spirituális, kulturális értelemben.

Gyülekezetünk “Védekezési Szabályzata” a koronavírus-veszély idején az istentiszteletekre és egyéb alkalmakra nézve:

  • Az alkalmak előtt és után alapos szellőztetést és fertőtlenítést végzünk.
  • Belépéskor mindenki fertőtlenítse a kezét – a szükséges szert biztosítjuk.
  • Az alkalmak során – az egy háztatásban élőket leszámítva – a személyek között minden irányba legalább 1,5 m távolság megtartását kérjük.
  • Mindenkitől kérjük maszk viselését.
  • Az énekek szövegét kivetítjük.
  • Kérjük a szervezők és segítők iránymutatásának betartását.

“A Szolnoki Evangélikus Templom bővítése közösségi házzal” című TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00064 pályázatunkról bővebben itt.

“Szeretetközösség” című EFOP-1.3.7-17-2017-00334 pályázatunkról bővebben itt.