Gyülekezet a városért

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség – gyülekezet a városért.

A Szolnoki Evangélikus Egyházközség azért van, hogy az evangélium az egyes emberek életét megújítsa, közösséget formáljon, a társadalmi igazságosságot előmozdítsa, és a hétköznapi élet és hivatás minden részét áthassa, és ez Szolnokot és környékét érzékelhetően alakítsa.

Bővebben

Gyülekezetünket egy bizonyos nézőpontból mutatja be a Szolnok Televízió A közösség című magazinműsorának első epizódja (2019. december 8.), amely elérhető ide kattintva.

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben egyházunk Püspöki Tanácsa iránymutatásának megfelelően 2020. március 16-ától szüneteltetjük az összes istentiszteletet és minden más gyülekezeti találkozást legalább április 5-éig (virágvasárnapig).

Ezzel együtt imádságos közösségben maradunk, és szükség esetén közösségi összefogással segítségére vagyunk mindazoknak, akiknek erre szüksége van, s ahol erre módunk nyílik.

A járvány ideje alatt külön szöveges és video-üzeneteket teszünk közzé. Ezeket itt elérheti.

Az említett püspöki tanácsi útmutatás vonatkozó része így szól:

“Gyülekezeti tagjaink – különösen is a leginkább kiszolgáltatott idősek – iránti felelősségünk tudatában, valamint a magyar társadalom többi csoportjával való szolidaritás jegyében ezért nehéz szívvel, de nyomatékosan tanácsoljuk az egyházközségeknek, hogy 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig ne tartsanak sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. A temetésekre is csak szűk körben kerüljön sor. “

A teljes szöveg elérhető itt.

Nyári táboraink jelentkezési lapja elérhető itt.

EFOP-1.3.7-17-2017-00334 pályázatunkról bővebben itt.

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00064 pályázatunkról bővebben itt.